Nak tanya, kalau hamil 16minggu masih xrasa bayi gerak, normal ke?

11 Balas

saya masa check up 16 weeks kat KKIA pon nurse tye,ada rasa gerakan baby x?sy ckp xpasti sbb minggu tu sy bz mcm xsempat nk pikir tu rasa ape,tp ada la rasa mcm halus2 je bahagian bawah pusat ke bawah..nurse ckp 4 bulan ni mmg rasa gerakan baby x kuat pon tp kalau ada rasa mcm angin halus bahagian bwh pusat ke bawah tu maknanya gerakan baby la tu..tp kalau kita x rasa gerakan baby waktu 16 weeks tu normal je tambah2 bru 1st time,kita xdpt beza tu rasa ape kan.. #firstbaby #2ndpregnancy

normal n jgn risau..selagi dr tak suh kira gerakn lgi tak perlu risau..ada yg cpt dpt rsa gerakn ada yg tak..mcm saya 20 minggu bru rsa tu pun halus..

tak sure normal ke tak sbb sy 17minggu pon tak rasa lagi baby bergerak..dlm buku pink tu ada tulis tak pergerakkan baby start dari berapa minggu?

3y ago

welcome sis❤️

sy start rasa bby gerak mse 16 weeks tp rasa mcm geli2 jea laa 😅 skrng dh 19 weeks bby aktif waktu mlm gerakkan dia pun mkin trase.

sy dulu 17minggu rasa suda bby tp cuma mcm angin" ja enda kuat lagi , alhamdulillah skrg 28minggu suda bby makin aktif

sy 14minggu perut pun tak rasa..misi ckp perut tak rasa apa² kena scan bru nmpk..risau nye rasa perut rata je lagi.

saya tak sure normal ke tak, saya pun 19w baru rasa itu pun rasa mcm kuis2 manja

Start boleh rasa masa 16 week.. Tpi bergantung dgn badan lh.. Doctor ckp mcm tu

Saya masa 18 week bru rasa bby gerak

sy dulu 18w baru rasa baby gerak.