Untuk usia kandungan 3 hingga 4 minggu selain acid folik apa lagi ibu mengandung kena makan?

3 Balas

sayur, buah2an dan sumber protein.. pantang milo, teh dan kopi.. amek supplement 1jam sebelom makan atau 2jam selepas makan.. consume susu.. jaga gula. law tak mengadap BSP ngan dietitian laaa.. 😁 dan jangan laaa mengidam bukan2 kalo ianya tak lah berkhasiat sangat..

sy dlu makan asid folid. 6 mgu scan kat klinik swastaa. nmpak kantung je. lepastu dktr bagi pil vit D+calcium. asid folid sy tukar dgn maltofer...jdi sy makan maltofer n vit D+ calcium smpai skrang dh 15 mgu. kcuali maltofer sy tukar dh ke obimin..

Sy dlu awal pregnant makan folic acid and calcium