Susu apa yang sesuai untuk ibu kencing manis??

10 Balas

doktor sarankan sy minum hl je.. yg plain.. setakat ni bacaan gula sy 4x sehari xpernah lebih dr 5... biasa 4,3 , 4.5, 4.4 & 4.6 😊😊😊 sy minum hl plain 2-3 gelas sehari.

Susu segar ganpa perasa lain. Farm fresh mill pun ok 👌🏼 susu formula biasanya ada gula/ perasa tambahan yg boleh nailkan lagi paraf gula ibu.

Minum susu fresh milk farm fresh je. Takde gula tambahan. Dah minum air gula bacaan cantik alhamdulillah.

3y ago

sya try minum susu similac mom😅

Makan pil shja.(kalsium ),gdm tk disarankan minum susu kandungan gula tinggi..

3y ago

sbb doktor ckp..setiap susu ad gula😅😅

Sy mnum ssu kmbing..wildan..gdm on diet..stkt ni ok je bcaan gula.

saya nurse sarankan mnm susu low fat... tnp ada perisa..

sy minum susu hl ..

Dutch lady low fat

hl plain

hl