sy nak tnya sapa prnh jdi mcm saya pintu rahim trbuka diawal khamilan.mnta nasihat sy ank pertama.

9 Balas

X silap saya kalu terbuka awal, kene pasang something utk mengelakan baby jatuh. Kira threatened pregnancy. Ikat rahim ke ape nth sbb masa 1st pregnacy doctor suggest kalau rahim xkuat die akan buat bende tu. Tapi meanwhile to die bagi ubat dushpaton utk kuatkan rahim. Ape pon refer to doctor. Sbb dorg lagi arif

Ank pertama 30 w dah besalin so doktr nasiht kandungan ke-2 msti mcm yg first jgk(bsalin awl) ank yg ke-2 rahim rendah.. 34w besalin.. Skrg ank ke-3 besalin 39w.. Jgn angkt benda² berat dan bnykkn rehat.. Semoga d permudahkn.

xde pengalaman. tp sedare sy mcm tu jgk. baby x dpt thn lame baru 20w baby terus keluar dgn kntung sekali depan mata nmpk dlm beberapa saat baby bergerak² dlm kntung. #22Nov20

Moga Allah pelihara kandungan sis dan selamat sehingga cukup waktu usia kandungan utk dilahirkan ❤️ be strong mommy..

sy pnah kne sis..2kali jd 18week tp ank sy x dpt dslmat kn😢😢insyaallah kali ke 3 klu prgnt kne psang ring tu..

Mcm mana tau terbuka ya? Rasa sakit ke?

Mcm mana bole jalan terbuka awal ye

Saya kena pasang ring pessary...

tapi sy dh jait..

4y ago

Saya nak tanya.. Macam mane ye pintu rahim tuh terbuka..? Saya tanya sebab biler saya nak kencing saya rasa macam ade something dekat dalam vagina tuh.. Tapi tak sakit atau ape2.. Saya sekarang 15weeks..