Tentang pemakaian pampers Berapa lama utk baby 7bulan. Boleh tolong bagi tahu saya.. Saya first mom.

5 Balas

Biasanya maximum 5 jam, tapi tengok la pampers tu macam mana, kalau pakai 2 jam dah berat sangat boleh la tukar pampers baru. Kalau baby berak takkan nak tunggu 5 jam baru tukar. Baby dah berak, tunggu lagi 5 min baru basuh, mana tahu mau berak lagi nanti. Takda la naik ruam. Kalau malam sebelum tidur tu tengok dulu pampers penuh ka tidak. Kalau ok, boleh tidur. Kalau penuh, Mari tukar baru tidur. Selalunya awal pagi tu pampers penuh, boleh tukar dulu pampers baby baru hantar ke pengasuh. Satu hari dalam 4 pampers juga guna kalau baby kencing aja. Sekian.

1. bila dh penuh tukar la sis,jgn duk ikut iklan kata bertahan hingga 8jam, pampers ank pnuh pun bior je xsalin pulak sbab nak tunggu 8 jam jgak. 2. sampai bila ank perlu pakai pampers? itu terpulang la sis nak start ajar anak tanpa pampers umur berapa. selalunya umr 2 tahun keatas baru parents mula train.

Kalau x penuh atau baby da start merengek boleh tukar da

klu pampers dah pnuh or dia berak tukr la 😌

xphm sis