Hi mommy,nk tanya now sy dah 26w6D selalu rasa gerakan baby but dari mlm tadi smpai skrng blom grk ?

7 Balas

Saya pun dulu mcm tu. Masa dlm 26w nk dkt2 27w baby dari active tiba2 satu hari tu x rasa gerakkan dia . Tapi baby ada lh gerak sikit just x kuat and active mcm sebelumnya. Tapi so far alhamdulillah baby ok je kt dlm perut. Doc pun ckp selagi belum 28w tak perlu risau. 28w ni lh yg kena pantau gerakkan baby, tapi klau awak risau pergi je scan tngok keadaan baby