Hai semua boleh ke mkn meggi nii sy baru 9weeks tapi sy teringin nk mkn meggi pedas nii ..

4 Balas

Secara asas boleh je makan, tp kalau mmg tk tahan pedas tu cuba sikit lah sesuap dua. Klu mmg kental blh telan pedas then teruskan. Cuma jgn terlalu kerap dan terlalu banyak sbb junk food. Yg ni pedas ke? Sy makan tk pernah rasa pedas, kecewa sbb kononnya pedas 😅 Sepanjang pregnant nk makan maggi atau makanan pedas boleh, cuma pandai kontrol amount. Kena beringat kalau mknn yg tau tk elok tu jgn kerap makan. Air bergas pun boleh kalau nk minum. Doktor yg cakap 😊

3y ago

makasih info nya🥰

boleh je makan sis tapi kalau boleh try makan sikit² dulu dalam kauntiti yg sedikit..bergantung atas badan ibu tu jugak.. ada org tahan and ada org tak.. macam saya sendiri pon masa trimester ke 2 nak masuk ke 3 kerap makan ramen pedas tu dengan nugget sbb teringin sangat and tu je macam berselera sikit.. tapi bukan hari² la..

3y ago

maksih infonya🥰

Tak pasti sis. Suami sis bagi ke sis mkn maggi ni? Maggi ni kategori pedas sgt bg sy wlupn sy suka. Tak pregnant pun sy boleh ceri beri. Menggelupur usus & perut sy. Mkn ayam pedas mcd pun sama. Kalau boleh tahan pedas & tak ceri beri lepas mkn pedas boleh kot kalau nk merasa sikit.

3y ago

ouhh okey sis maksih🥰

biase mkn pedas ni perut jd x slesa n loya

3y ago

makasih infonya🥰