Boleh beli ubat sembelit dari mana2 farmasi tak ? Atau kene refer ke doc jugak ?

8 Balas

baik tanya doc if nak mkn apa2 ubat sbb awak tgh mngandung. sembelit mmg masalah utama preggy mom. sy minum prune juice yg ada jual dkt watson/guardian. dia tinggi fiber. mmg mbantu melawaskan pbuangan air besar.

Ubat sembelit tk boleh beli tanpa nasihat doktor, in fact apa apa ubat pun kena tau sesuai atau tk utk pregnant moms. Kalau sy minum yakult/vitagen utk lawaskan pembuangan.

sy mkn buah2an spt betik/pisang & minum air ..senang membuang😀

sy minum yakut n yogurt. mkn sayur2 untk bantu perlawasan.

tnya doktor sis.. tak smua ubat ibu mngndung bleh minum

minum air suam byk..makan yogurt

refer doktor lebih baik🤗

refer doc dlu