hy nx tnye , kalau kndgn dh 8 bln bole bkak bku pink x? agak² kne mrah tak?? sbb xde sjil nikahhh ..

39 Balas

Sy kerja klinik swasta, 8 bulan ke atas mmg kitorg tak berani nak terima.. Tak nak ambik risiko.. Try pegi klinik bersalin atau hospital wanita & kanak2.. Dorg terima, tapi charge deposit kena tebal la sis.. Huhu..

Buka je,sy pun tk da surat nika 7week sy pergi sja kk.tk da nures mara ke apa..yg penting bby tu sihat..tapi law da 8 bulan bru nk buka buku pink tu mkin bole tapi comfirm kena mara laa sebap bnyk yg awk ketingalan

Boleh je buka sis, tapi tula misi akan marah kenapa x buka awal 😅😅 Tapi dia marah sebab dia ambil berat terhadap kandungan dan mommy juga. Anyway semoga dipermudahkan ye mommy 🥰

Pergi je buat. Buku pink tu penting. Cpt atau lambat janji buat. Kalau kene bebel pekakkan jee telinga. Nurse bebel sbb dia amek berat kat mommy. . Hehe . Moga dipermudahkan sis ! 😘

Buku pink tu buka swasta pun boleh dik kalau risau nak ke kerajaan.tak semestinya buka buku pink swasta kena bersalin swasta.boleh je bersalin dekat kerajaan nanti.asalkan buka buku ye dik

Harus bukak buku pink tu xda sijil nikah xpe cuma nurse nasihat je xda apa pn jgn smpai xbkk buku pink lg kena marah nt..8 mggu tu dah lewat sgt2 da tu..

buat je buku tu sis . susah awak nanti bila takde buku tu nak proceed mykid anak.. buat k..jangan tangguh . semoga dipermudahkan 🌼

Pekakkan telinga. Pergi je sis. Harus memudahkan diri sendiri nanti. Tak apa, janji jaga baby baik2 ye. InsyaAllah semua dipermudahkan. ❤️

Kena mrh tu biasa la sis.. sbb lewat sgt ni. biasanya bkk buku 3 bulan cmtu.. cuba la pegi.. jgn tngguh2 lagi.. smoga dpmudahkn urusan sis

boleh, bukak je. rasa dorang xmintak kot sijil2 bagai. kita aritu bukak gitu je..hhu. cuma nnt dia ada soal siasat skit la