Boleh ke sy minum air kelapa walupun baru 1bulan hamil, kak long sy cakp boleh jdi gugur..sy risaulh

21 Balas

semua bergantung pada diri sendiri, rasa nak minium, minium sikit2 dulu jgn terlalu pikir tentang keguguran..Insyallah niat yg elok2 doa pada Allah agar semua dipermudahkan, saya minium masa tu xtau dah hamil 3 minggu hbis jugak sebijik kelapa, Allhamdulilah kandungan xada apa2..Baby pun dah selamat keluar dah nak masuk 3 bulan sy amalkan dah nak dekat2 besalin anak keluar bersih kulit kepala bersih semua atas izin Allah🥰

sebaiknya usia kandungan 7 bulan boleh minum air kelapa.. awal kandungan kena elakkan dahulu.. tgk pada ketahanan badan ibu preggy jgk.. ada yg boleh minum awal kandungan ada yg x boleh minum.. mcm sy minum awal kandungan badan x boleh terima dan x de rezeki jgk masa tu... sebaiknya utk elakkan dari perkara yg kita x nak terjadi... tangguhkan niat tu dulu.. bila baby dah makin besar baru boleh minum..

Klau x yakin jgn minum sis sbb kekuatan rahim ibu ni berlainan ad yg bru jtuh x de effect sbb kuat ad yg lemah jatuh terus gugur ...pendek kata atas kekuatan rahim msing2 if x sure jgn minom

awal lagi tak bole sis..yg prefer minum air kelapa tu utk yg dh byk bulan..awal2 pregnant tak bole lagi..banyak buruk dari baik..kalau dh 5 6 bulan boleh nk mnum byk2..baik utk baby

Pd sy klu kehamilan pertama, x pyh minum.. Ada kwn sy alami keguguran selepas minum air kelapa.. Ada org ok je.. Mcm sy, blh minum air kelapa... Pd sy, jgn ambil risiko

Boleh awak. Tapi kalau takut minum sikit2 je. Saya pernah mnum pg perut kosong lepas tu rasa nak pitam sampai sorg xmnum dh tkut haha. Tp sebenarnya air klpa elok ja

entah lh.. ada yg blh, ada yg x bleh.. atas bdn masing2 bab makan ni.. so mkn/mnm skit2 je dlu.. klu sakit perut, brenti makan/minum benda tu.. klu rasa ok, ok lh..

xboleh sis.. mak sy kate kalau awl2 xboleh.. tp bile dh besar nty kandung bru boleh.. dlm 8 bulan or 9 bulan.. nty bersih kple bby tu.. mak sy ckp mcm tu lah..

Air kelapa elok diminum, berkhasiat & bg kesegaran. Crik yg betul2 muda, minum pn segelas je jgn cmpur gula. Jgn berlebihan takut tak serasi.

kalau boleh elakkan minum air kelapa di awal awal usia kehamilan , seeloknya minum masa kandungan dah masuk usia 7 bulan keatas ☺️