Saya 1st time hamil dan usia kandungan baru 10 minggu. Boleh ke makan durian?

33 Balas

saya dulu dalam 6/7 minggu mkn durian tapi seulas dua je. kalau makan byk nanti bdn panas takut effect bby. tapi ikut bdn masing2 tau

Better elakkn di 1st trimester https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

saya makan masa 13 minggu. 3 ulas je. ikutkan hati nak makan lebih hmmm. tapi lepas makan takde rasa panas ke apa.

sy mkn elok je bnyk jugk alhamdulillah semua ok je tapi tkdigalakkan mkn bnyk laa ..sbb duriankn panas..risau..

Kalau boleh elakkan dlu. Sb awal2 khamilan ni kne jaga btul2. Tp tak tau la. Ada org oky, ada org tak oky.

Hmmm kalau cakap boleh tu ssah jg sis,,kandungan first kan?? Elok elak kn dlu sbb durian ni panas..

ikut orang sis. saya dulu makan sampai demm panas. past xberani da. saya makan dua ulas jerrr

Depends. Boleh refer doc. Kalau saya tak berani nak makan. So saya makan 2nd trimester keatas

Boleh dalam kuantiti yang sedikit. Tapi seeloknya dapatkan nasihat daripada doktor Puan.

Durian angin sis, skrg ni perut senang bloated tp klau teringin sgt makan la sikit xpa