Saya 1st time hamil dan usia kandungan baru 10 minggu. Boleh ke makan durian?

33 Balas

Depends badan. Saya makan durian masa 7-8w takde masalah cuma manis, kena berpada pada

buat rasa² boleh . jgn bedal sebijik sorang telan . pastu minum air sejuk bbyk naa .

Jangan sis,doctor nasihat saya untuk tidak mengambil durian masa mengandung...Panas

Boleh tapi tak boleh banyak la. Berpada pada. Ataupun boleh check dengan doktor :)

makan seulas je boleh sis. buat rasa2 kat tekak je. gula tinggi, bahaya tu.

Kalau teringin sgt boleh je rasa. Jgn mkn banyak2 buat rasa je cukup la.

saya pon mkn msa first trimester tapi 3 ulas jaa.. alhamdulillah ok ja

awal sgt Tu 10w mkn durian ..sy xberani.sabar skit tgu bby 5m ok kot.

sye stat mkn durian ble da 4 bln ke atas.. plg byk pn 2 ulas je

entah ye. saya dulu makan je tapi seulas