Hai ibu2,sya 29w.. Spe da kena vaksin? Ad ape2 risiko x? Bby ok x? Blh ke ibu hamil ambik vaksin

1 Balas

Sy 17w, dpt vaksin Sinovac first dose masa 16w. Alhamdulillah tkde side effect kt diri sendiri dan kandungan. Ibu hamil lebih digalakkan utk vaksin, sbb lg senang berjangkit dgn apa apa penyakit. Dan lately ni mcm byk kes sebelum bersalin elok tak ada covid, selepas bersalin terus disahkan ada Covid stage 4 dan terpaksa ditidurkan, boleh kata tk ramai yg sembuh lepas tu. Sy sebolehnya ikhtiar utk elak drpd terjadi perkara yg sama, lg lg variant Covid skrg makin ganas. Tp nak vaksin ke tak tu pilihan ada pada puan. Kalau risau dan was-was nak vaksin lepas bersalin tu terpulang. Pilih mana yg terbaik utk puan.

3y ago

terima kasih... atas info yek