himommy nk tnya prnh mkn ubt iron tablet wrna cklat ni ke?sblm ni sye mkn ubt zincofer tk blh mkn😭

himommy nk tnya prnh mkn ubt iron tablet  wrna cklat ni ke?sblm ni sye mkn ubt zincofer tk blh mkn😭
18 Balas

Erk, saya baru je dapat ubat ni pagi tadi. Belum makan lagi ni. 😅

3y ago

iron tablet nie ikut yg doktor gtau,,kna mkn masa perut kosong..stgh jam sblm mkn..elok mkn skli dgn air masam,,mcm sunquick kosong ke..

saya dri first trime smpai third trime nurse KK bg makan ni je ..

3y ago

xbetui tu .. saya xpernah skip makan ubat ni ,, tp 30week dpt detect baby kecik ..

sy tgh mkn skrg..bru je mntk tukar ubat dgn doktor

3y ago

ouh yeke..

sye dh stop mkn ... skrg mkn iberet je

sy mkn skrg,lepastu sembelit

3y ago

sama la zincofer pon.. hurmm

saya masih makan zincofer..

3y ago

boleh jee sebb saya makan ubat selepas 2 jam selesai makan waktu malam

saya boleh makan

iya. tukar ni ok sy

3y ago

sy x sure juga yg tu. mula2 dpt zincofer,tapi xboleh makan muntah. nurse tukar ni terus ok. hb maintain. berat baby sy skrg normal ikut minggu betul dh. Baru 30weeks skrg, mungkin sis boleh tanya misi sendiri nanti 😊