Bayi saya umur 2bulan. Dia berak tahi hijau yang abit solid selepas minum susu isomil lactose free. Adakah ianya normal?

3 Balas

tahi hijau normal.. hitam atau kelabu tak normal.. pape pun boleh rujuk dokter.. anak sy dulu pun mnom susu la toctose free sbb dy kalah ngn lactose.. sy perasan tahi dy warna hijau.. tp dktr ckp normal selagi bukan warna hitam atau kelabu... tapi apa pun lebih baik rujuk dokter...

boleh cek jenis kaler najis baby mayb susu x sesuai.mommy x bg susu badan ke 🥺

hijau normal, tp kalau najis berbentuk tak normal utk baby 2 bulan..