Minta tolong

#firstbaby #ingintahu #pleasehelp Ada tak yg sudi tlg saya 🙂 baby dh 32 minggu❤ brg2 utk pantang dan brg2 baby tak beli lgi🙂 ad mslh kewangan nk beli semua tu🙂 buntu nk cri bantuan kat mne lagi :)

Minta tolongGIF
18 Balas

ms sy dl time susah, kain bj baby pun jahit sdri je. jahit tgn. bedung, barut pakai kain belacu sbb murah, dan jahit sdri. jgn mudah putus asa. kita yg nak bahagia. kita usaha dr kesusahan kita. jgn compare dgn org lain. ianya akan jd kenangan manis utk di kenang dimasa hadapan. dr susah kita belajar utk tabah dan tenang. dr situ kita akan nampak sbnrnya xperlu berbelanja besar utk sesuatu perkara.

2y ago

Setuju, betul.. Kdg kita x terfikir yg actually x perlu byk pun persediaan nak bersalin utk baby n pantang.. Mgkn sbb berada dlm circle yg berkemampuan.. Sy dulu pun barut pakai kain batik lama yg sy gunting sdiri.. Beli kain perca, jahit dan cuci dgn sabun n air panas pun blh 🥰 Mentua sy dulu pun jahit sdiri jgk pakaian utk anak. Pastu bantal pula, sy sendiri x beli bantal, dan tak pakaikan anak bantal, sehingga diorg umur 3yo + baru la sy bg pakai bantal, tu pun bantal murah dari eco shj. MIL sy pula jahit bantal anak2 sendiri, jahit dgn sambungan kain pakaian lama, isi ddlm beras atau perca kain. 🌹 Semoga Allah permudahkan semua urusan ibu2 dlm app ni. Aamiin