Hai..Saya nak tnya.boleh tak sy ambil vaksin dose yg kdua..sbb sy bru prgy 3mggu.

5 Balas

lebih baik tundaa, sbb kandungan pun masih baru tapi mengikut pengalaman sy, sy pun dulu dose kedua masa tu baru 2 minggu, masa tu tak tahu pun pregy . alhamdulillah semua okay, dan alhamdulillah masuk 7 bulan dah usia kandungan sekarang .

3y ago

inshaAllah kita anggap dgn menunda itu jalan terbaik buat masa skg😊 lain lain kita berdoa dan berserah padaNya okaihh. sy pun masa lepas dose kedua tu , 3 hari lepas tu baru tahu pregy . masa tu takut jugaa , sbb sy batch pertama vaksin dan saat tu untuk ibu mengandung dan yang merancang mengandung tak boleh vaksin. tapi alhamdulillah tade pape effect

Better tunda dulu sis... Sbb saya pun tunda vaksin dos ke 2 sbb preggy.. Doc pun suggest tunda kan dulu.. In Shaa Allah dlm 14 minggu baru blh vaksin..

3y ago

terimaksih info...

refer to doc sis. sebab haritu sy pergi vaksin 7 mnggu pon dia xbg vaksin lg.

Tunda dulu syg...my friend 5mggu gugur lps vaxx

Refer doctor dulu mintak pendapat