Sy pregnant dh 14 minggu. Blh ke mkn apa2 jenis vitamin? Atau mommy blh suggest vitamin yg mana ok?

14 Balas

doc swasta bg similac primilet ( folic acid n multivtamin) lg satu calcium capsule utk tulang...lps amik darah ap smue result hb smue ok...tp bg sy similac primilet tu mmg bgus dlm da complete...ble da 5bulan doc suruh tmbah amik omega pulak tp sy beli kt farmasi jenama neurogain pb (utk pkembangan otak baby) tp sy xmkn salu ad yg ckp nt bby kua tlampau aktif...

Masa preggy tak ambil ubat apa pun sbb tak boleh nk masuk dlm tekak tu lebih2 lagi zincofer. Rasa mcm mnum air paip berkarat 🤣. Tak sampai 1min dh muntah. Try mkn fish oil pun sama, so semua takleh. So mkn buah, susu & sayur jela bnyk2 utk dptkn khasiat utk baby. Nasib laa trimister ke2 takda muntah2 & hb semua okay 😆

Macam saya consumers supplement dari shaklee.... alhamdullilah smooth je pregnancy journey... berminat untuk tahu lebih lanjut tentang produk shaklee boleh pm saya☺️ www.wasap.my/60197857093/Shaklee

sy makan ubat yg dr kk bagi obimin, calcium & aspirin.. sy ambik fish oil kdg2. tp sebelum nak consume apa2, mesti consult dr dulu ya ..

Folic Acid dan mkn byk natural buah2an dan Sayuran yg menambahkan zat besi dan vitamin C. Elakkan makanan yg mudah kembung perut

obimin / zincofer / maltofer / 3 serangkai / 4 serangkai tp minta advise doktor mana awak kena amik

sy amalkan ni sis..klau minat pm sy.. http://Www.wasap.my/60194397834

sy makan ganilia...semue vitamin da complete dlm tu

Mkn neurogain. Prescribed by doctor.

saya makan vitamin yang kk bagi je.