Macam nak hilangkn alahan sya stiap dh lepas makan muntah je hmm ubat pun tk dpt makn.. 21minggu5h

Macam nak hilangkn alahan sya stiap dh lepas makan  muntah je hmm ubat pun tk dpt makn..  21minggu5h
2 Balas

sis kna mkn, mknan yg selesa bg sis.. sis mst da taw, timing yg btol utk mkn sbb sis pon dah 21 weeks wlupon ni bru ank pertma.. mcm sy pon, dah msok 28 weeks ary ni, dan tetap akn munth klu sy salah mkn @ minum.. sy bg cth mcm diri sy.. sy hya blh srpan pg, roti@ biskut @ dan air teh o pnas stengah cawan @ buah oren.. selain drpd mknan ni, semua sy akn muntah blik.. dah lpas 30 mnit @ 1 jam, bru sy akn strt mkn yg lain.. cth bihun, mee, kuew tiow, nasi goreng @ apa2 je.. tips klu bgn pg bila perut kosong, jgn minum susu @ sebarang air yg ada susu cth mcm milo dan sbgainya.. kna minum air yg sis selesa cth, fresh orange ke, sunquick ke, air suam ke (jgn air sejuk yer, sbb nnt akn munth blik.. ).. dan klu sis nk minum susu awal pg, sis sarapan dlu utk alas perut, dlm msa 30 mnit @ 1 jam tu, bru sis strt minum susu.. dan klu nk mkn ubt @ vitmin pon, kna mkn selang 2 jam lepas kt mkn pg @ mkn mlm.. dan klu blh, selang 2 jam lpas kt mnum susu.. sbb klu mkn ubt @ vitmin, dan kmudian tros minum susu, nnt khasiat vitamin tu blh hilng.. dan klu sy pon, lbh selesa mkn sup2 @ tomyam dr awal sy mgndung smpy skrg ni.. sy x blh mkn nasi sgt.. lbh kpda mkn mee sup, bihun sup dan sbgainya.. yg pnting sis kna cari, mknan yg sis selesa, yg xkn muntah blik.. bykkn minum air suam.. kurangkn minum yg berkafein.. bykkn mkn buah & sayur..

Sy dlu pon cm tu..mkn je munth..mkn ubt pon sm..try minum air y masam sikit cm twister slps mkn ubt..