Di awal kehamilan boleh ke bersama dengan suami? Saya baru 5 weeks.. Mintak pencerahan ye ibu-ibu 😊

18 Balas

boleh jee .. untuk saya takde masalah kalau takde history of miscarriage. saya bersama dari 1st trim sampai 3rd trim okay . cuma time pregnant kena gentle2 jelah . dah third trim ni risau nak bersama baby makin besar and tak selesa huuhuu

Nasihat sy kalau boleh jangan. Sebab kdg suami gosok / hentak kuat takut janin terjatuh sebab awal lagi, belum lekat kuat lagi. Kalau tak tahan juga, jgn masuk dalam. Di luar sahaja. Harap membantu

klu xde masalah atau sejarah keguguran bleh jaa.. kecuali pernah ada sejarah gugur so kena hati2 sikit.. saya sendiri pn pernah ada 3x gugur dan mmg berhati2 sangat dlm apa jua hal.

saya dr T1 smpi da msuk T3 ne langsung xda bsama suami.. suami tkt sgt nk bsama.. tp cian juga dy kata demi kebaikan tuk c baby. suami pn memahami alhamdulillah..

boleh - tapi kena gentle. kalau tak selesa, communicate dengan pasangan. nak kata terus tak boleh tu, tak adil pulak untuk diri kita & suami 😅

Btter elakkan dulu sis , anak baru nak membesar . Nanti dah besar sikit kandungan tu takpela tapi stil kena berhati hati

boleh aje tp jgn aksi ganas2 sgt. gentle2 aje.. kecuali klu rasa xselesa communicate dgn pasangan.

bagi pendapat saya,boleh ja ,cuma kita kena hati2,kalau rasa perut tak sedap tu bagitau la suami

terpulang atas bdn seseorg kot...sye dri awal smpai sekrg nk.masuk 33w..alhmdllh...oke je...🥰

semoga dpermudahkan. 😊try bersama secara gentle.