Hai smua nak tnya , bila dapat result mcm ni kne trus pergi klinik ke mcm mne ? Anak first tktau sgt

20 Balas

tunggu smpai agak2 kandungan 7-8 minggu pergi buat scan confirm pregnancy. penting utk detect luar rahim ke, ada yolk sac tak atau just ada kantung je... sbb ada juga yg upt positive, tp hamil luar rahim. dan ada juga yg ada kantung je tp xde yolk sac.. semoga mendapat berita yg baik2 aje ye....

sy pulak x period da 2 bulan.. slalu nya period teratur.. untuk bulan ni pulak period da lewat 2 minggu.. bila da 3minggu missed period buat upt positive. dan direct scan kat klinik. doc bgtau sy da pregnant 3minggu.. bru nmpak kantung baby.. dan hrini dah 3minggu 3 hari 😁

Hai sis, tahniah. Ye, kena pergi klinik supaya doktor dapat sahkan kehamilan melalui ujian air kencing. Bila dah confirm hamil doktor minta isi buku kesihatan wanita page 1-4. Kemudian pergi Klinik Kesihatan Ibu Anak, nurse akan beri tarikh appointment untuk buka buku pink.

klu blh pergi klinik cepat utk doktor scan,klu msih d awal kandungan biasanya akan dpt tgok kantung dlu,dlm 7minggu keatas bru blh tgok baby dgn heartbeat.kku dah tgok baby,bru doktor akan sruh buat buku pink.ini mengikut pengalaman sya di klinik kesihatan kerajaan la🤗🤗

tahniah puan.. dh terang sngt tu.. better puan call klnik yg berdekatan dulu utk pertanyaan dan book utk appointments sbb skrng kenaikkan kes bharu masih meningkat.. semoga dipermudahkan sepnjng kehamilan.. jngn angkat brng berat dan bnyakkn berehat ye puan🤗

saya pun first pregnancy jugak. and ada diabetes before hamil. masa 6 minggu datang kk nak buat buku awal sebab ada google, katanya macam diabetes kena bukak awal. tapi nurse suruh bukak buku pink masa 9minggu jugak.

sama sis.. line dah pekat.. padahal baru lewat 4 hari je period.. sy pun anak pertama.. ttc 4 tahun.. skg dah 8weeks lebih.. smoga kita smua sama2 dipermudahkan urusan sehingga bersalin.. Aminn2 🤲😋

3y ago

boleh jee test 😉

biasa ada kata lepas 6 minggu...sy pn kurang psti ttg ini sb mcm sy dlu sy g awal..sbb sy ada mslh endometriosis..jd kena g klnik n hsptl utk pantau keadaan sy dr semasa ke semasa spnjng kehamilan

sis lwt piot bpe ari dh?pekat dh tu line..bter g 8w ke ats bru npk sume..lau sis nk g awl pon bleh ja utk kpstian dr doc..taniah ye

pegi klinik swasta buat scan dulu. pastu baru pegi klinik kerajaan bawak surat nikah utk buat buku pink.