Hi, nak tanye mommies yg berpengalaman, agak2 berapa ye bajet untuk kelengkapan baby

8 Balas

Depends Puan. Better spend benda penting dulu. Macam bouncer ada baby taknak pun duduk dalam tu. Tapi baju newborn better beli yang ada butang selalu nya rompers newborn memang tk pakai sebab baby masih lembut lagi bila nak pakai kan baju dan baju newborn tidak perlu beli banyak sebab bayi cepat membesar. Moga dipermudahkan dan dapat membantu ye sis.

First baby sy habis almost 2-3k jgk. Sbb semua bend tkde kan. But bole cut lg ikot kemampuan n skrg untung sbb ada shoppee byk brg murah.

3y ago

blm habis beli brg da abis 1k... sebab baby gap jauh rs mcm 1st baby...

klu sis beli yg bajet2 skli brg mommy, mcm sy xsmpy 1500 tp carseat dan stroller xbli lg

nk pati ikan haruan ke? sy ada 1 box lg. beli 1box rm35. kalau awk nk ambik jela rm25.

sye abis 2k beli brg baby n untuk berpantang😊

Sy hbs 3k..dr kperluan baby hingga berpantang

beli y penting jee sis

3y ago

3 m ke ats bli skit je . nnti dh beranak baru bli byk sis 6 ke atas

2k lebih