Maaf nk tya sy first mum klu cmnie tnda nk bsalin ke?n kne truz g hospital ke wlpn xskit?39w3d

5 Balas

sama mcm saya sehari sebelom nak bersalin sy ade kluar tanda mcm ni warna still jernih lagi keesokkan harinya keluar lagi lendir warna brown banyak pulak tu , then sy pon pergi la hospital untuk check , dokter cakap ni lambt lagi nak bersalin ni baru keluar lendir brown kemungkinan lagi seminggu sebab jalan pon baru bukak 1 cm then dokter bagi balik dulu . okay yang ni kelakar 😂 tak sampai stengah jam baru nak letak kepala kat bantal tengok tengok air ketumban pecahh terus panic , pergi balik hospital dokter yg seluk pembukaan terus gelak , dia pon tak expect boleh pecah air ketumban . check pembukaan dah 2cm terus tolak lr

7mo ago

sama la dengan saya tapi saya x keluar lagi air ketuban masih keluar lendir bercampur darah.doktor bagi balik tapi masih layan contraction manja².jalan pun baru buka 1 CM.jadi saya layan je la contraction di rumah sambil buat senaman sampai sakit kepala lutut dengan celah peha adoii la.ni pun dah terlebih due 😔

Ni tanda2 nak dekat bersalin nama dia mucus plug tak silap.. selagi tak sakit bahagian perut hingga ke pinggang tak perlu ke hosp sbb dorg akan tnya berapa kali kita rasa sakit kat perut dari jam berapa ke berapa.. tapi kalau rasa takut boleh tanya terus misi yg jaga kita tu

Tak perlu sis. Kalau tak sakit tak payah. Saya keluar ni seminggu sebelum beranak. Ada bagitahu kk hal ni tp dia cuma ckp kalau ada pecah ketumban atau turun darah baru ke hospital. Tp saya beranak sebab pecah ketumban.

7mo ago

Mengalir mcm air kencing. Basah seluar. Lepastu dia akan keluar sikit sikit. Memang tak boleh kawal. Tapi sebelum pecah tu, saya punya perut mengeras sgt sgt tapi tak sakit.

sama.sy pakai pad.tgk ada kuar lendir mcmni dkt pad.tapi x rasa saket apa lagi.so biar jela dulu. risau jgk nanti g hsptl kene seluk then doc suh blk

belum lg.

7mo ago

benda 1st misi akn tanya is ada sakit or tidak. klu xsakit usually misi suruh balik.