10week pregnant mula dah sya rsa mual pening xsedap badan , kdang rsa nak nangis pun ada

6 Balas

sama mcm saya, sekarang baru rasa mual2 yang teruk, sampai menganggu rutin harian dn terpaksa cuti tanpa gaji,. harap anak dlm kandungan mmbesar dgn baik, Before nie xde alahan, tp masuk 10minggu je mula mual tengok nasi, nk makan pown susah sbb akan keluar balik ja 😭

ia normal puan ada yg alaminya dr awal pregnant hingga hndak bersalin..ada just alami ms 1st trismeter shj..ada tu dia tak alami tp husben alami... just njoy the pregnancy ..kena byk bersbr...bsr pahala puan dpt jika bersabar..dan mg dpmudahkan segalanya amiin...

Normal je.. saya masuk 10w muntah hari2… makan ape je smua kluar balik. Skrng dah 12w masi sama.. setiap kali muntah tu seksa btul sbab muntah mknan yg tak dihadam lagi..

Sya pula 6 week start - 11 week yg begitu. Skrg 12 week ada kurang2 dah. Boleh terima banyak makanan dah dan tak muntah2 atau pening. Mungkin sya makan supp ganilia kot

Sama lahhh tapi baru 2 kali ambik mc bulan ni , supervisor dah suruh bagi dia notis berhenti 2 minggu . Sebab susahkan kerja dia 😌

1y ago

Iyaaa awak. Nanti awak cuba tengok dkt tiktok Syakir HR Consultancy dia ada explain law untuk kes ibu preggy. Kot awak boleh tunjuk dkt SV awak🙊

sama la .sebelum ni loya je skrg pakej muntah batuk demam pening .🥺

1y ago

Dah berapa hari macam tu puan? Saya baru start harini mual2 teruk keluar air.. sampai kena drip tadi kat klinik. Ni badan sakit2 n rasa macam panas dalam, bahagian perut pun rasa sakit2 🥲