Hink tnya ibu2 kat sni mcam mna nak kira brpa week khamilan nk smpan bila hb haid ke atwhaid terakhr

5 Balas

haid terakhir tu keluar bulan je ke atau hari sekali? hari pertama haid terakhir tu, bila start period yg last tu. mmg cara kira usia kandungan, hari pertama darah keluar, bukan hari yg darah stop.

2y ago

ye betul masukkan 10/7 sis

haid u last month, masukkan hari pertama u haid tu. contoh now kan August last month period start 9 July... so letak lah 9 Julai.

2y ago

@Mommy♥️ itu kan udoh mention hari pertama~~

atas tu masa sis period last turun..berapa hari bulan. yng bawah tu..tarikh berapa hari bulan sis pertama period.😊

klo xsilap haid terakhir penghabisan msa sis priod contoh 6 hb 6 hri prtama haid dn selesai 10 hb 6...

saya last dtg bln hri tu 7/1 lps Tu check upt bln dua

2y ago

ya sama