Tips Turunkan gula semasa m'gandung. Ada x yg bleh bgi tips turunkan gula semasa mengandung

3 Balas

1) Makan sebelum pukul 8. Sesetengah orang kalau makan lambat gula pagi akan tinggi. 2) Amalkan suku-suku separuh. Kurangkan nasi, banyakkan sayur. 3) Roti, pasta, mee, bihun semua karbo sama macam nasi. Kena kurangkan macam nasi jugak. 4) Buah memang baik, tapi kalau gula tinggi makan buah selalu mencanak naiknya. So kurangkan buah jugak. 5) Pendek kata kena banyakkan fiber dengan protein untuk kenyangkan perut. Kalau karbo yang banyak memang naik gulanya 😁