Tips Turunkan gula semasa m'gandung. Ada x yg bleh bgi tips turunkan gula semasa mengandung

3 Balas

hi mummy😍😍I pun sama je ada gula pulak dalam second pregnancy nie,but don't worry about that....🤗kurangkan gula biasa ye,saya ambil sarapan pagi oats campur dgn brown sugar satu sudu je...kalau nak tambah lg MKN roti gandum dua keping...ambillah sayur hijau banyak sikit😉11.30 pg ambil buah,pkl satu boleh MKN nasi ...jgn ambil air gula dik...minum air suam banyak 👍👍ptg boleh MKN salad 🥗 jus tanpa gula,kalau rasa sangat nak minum kopi atau teh kurang gula minum dgn susu tepung 😊😊😊Sb I suka gila kopi so I minum MCM ni lah kadang kala je,,tak boleh hari2 ye😍ah last MKN MLM jgn ambil nasi kalau bole dear.... selepas DPT tau ada gula pulak baby nie I dah stop MKN nasi masa waktu MLM...stop MKN makanan ringan,air gula,roti biasa, biscuits,pandai pandailah kita kena jg diri kita Sb ada lg satu nyawa dlm perut nie😍😍😊so MLM bole MKN chappathi,roti gandum,nuts,kalau boleh MKN awal tau,tak boleh lewat MKN,And sebelum tidur minum susu tanpa letak gula...jadual makanan nie doc BG tau saya because first time I ada gula dlm darah....dlm app ni pun ade banyak tips makanan dik...so don't panic about sugar,,just relax free mind...plz enjoy your pregnancy ye💓💓💓

2y ago

ok dik...😍😍😍