Mngu ke brp yg pling sesuai utk scan ya? Sya scan tdi usia kdgn 6week tp dr ckp msih blm npk kantung

6 Balas

Kadang ada orang 6w dah nampak kantung. Tapi sis boleh repeat scan lagi 2w InshaAllah dah boleh nampak kantung & janin. Sementara tunggu lagi 2w tu sis pantau juga diri kalau ada spotting/bleeding, sakit sangat2 kat ari2, kena terus pergi hospital ya 😊

ikut pada org sebenarnya..ada yg 6minggu dah nampak, ada yg 6minggu belum nampak..seeloknya sis repeat scan lagi 2minggu lg, biasanya 8minggu dah nampak..ada yg 8minggu jantung pon dh boleh nmpk & dgr

saye pn scan mase 6 weeks, doc ckp nampak kantung je. So repeat lg scan after 2 weeks, alhamdulillah dah ad baby, tp kecik je hehe. Dont worry. Lps 2 mggu pegi la semula utk scan

sy dlu 1st time scan kndungan 9week.. alhamdulillah jantung pn dh nmpk dh

8 minggu ke atas

8 weeks and above