hb sy low 10.5, apa yg ibu2 amalkan untk naikan hb yg low,

15 Balas

pati delima/buah delima/buah jambu batu/air jambu batu peel fresh...cari buah kalau xd cari air...air yg instant tu manis cmpo gn air msak...patu sayur bayam...air horlick dlm nye ad pisang/sayur bayam...sembelit kurg...hb dr awal 13.2...hujung trun skit 11.6 tp ok lg...mklumla hujung2 ni da xd mood nk mkn😆klu ubat doc bg maltofer rse coklat tp sy xske mkn xsdap rse coklat+panadol🥲

amalkn kurma,jmbu batu,susu kurma farm fresh ,bayam,hati ayam,kerang...alhamdulillah maintain 12 naik ke 14 🥰🥰masa first buka buku hb 13..now 39 mggu 2 hari hb naik 14,mkn kurma 5bjik sblum nk p klnik

Sy mnum jus jmbu batu y merah tu..hb 14 lebih..tp kena stop sbb gdm..skrg mkn ubt klnik n mnum jus delima..ok la..dpt 12 lebih cmtu.

Sy makan vitamin songobion.. First cek hb naik 15.3.. Misi suruh tukar vitamin lain pulak sbb hb dah ok..

makan jambu batu banyak2.. jangan minum minuman berkafein.. kurangkan makanan bercoklat..

mnum jus pati delima Fars..spnjg hamil hb sya pling rndh 11.8..bulan2 lain 12+ 13+ 14+

saya makan ubat yg klinik kasi..yg penting jgn lupa minum

.minum susu rizqi..trus naik elok..dari 10 naik 12...

elakkan minum teh..teh pnyebab hb blh low...

jus mamariam..cfrm naik sy Dr 9.4 Naik 11.8

3y ago

molek jambu tu blend tanpa gula ltk dlm peti n minum setiap hri...Lg cpt naik