Saya susu badan sikit pump pun kdg 1 onz ja .. boleh tak mumyy² share susu fm apa yg okey ?

6 Balas

Alhamdulillah saya xde masalah susu, cuma still kena pakai fm sbb dia xnk bm yg dari botol, dia nk direct feeding, and, ank sy choosy dgn fm, so mmg trying hard cuba susu, dari anmum, pergi lactogen, dupro, lastly melekat enfalac, alhamdulillah. Quite pricey tapi alhamdulillah berat n tinggi semua naik cantik follow chart growth.

1y ago

saya pakaii fm frisolac ... tapi macam pelik lhaa bby suka termuak haaa . normal kew ??

Saya pun ada masalah sama. Anak saya minum s26 pink tu. Berat 2.92kg after sebulan dah 4.3kg. Tapi ada juga saya cuba similac intelli pro. Pun okay. Susu kena try and error. Lain budak lain penerimaan. Nak cuba, boleh beli trial pack dkt shopee 150g/200g

1y ago

terima kasihh share rasa kesiann kan tak boley nak full bf at bebyy .. saya rasa syaa bukan ibu yg baik .. sbb susu saya sikit .. saya try frisolac haaa .. tapi macam tak okeyy haa ..

saya tgh pantang pam susu pon skit lagi2 anak kuat susu kdng sya fkir nk susu bdn tapi x smuaa sama rzki kita kan so fm je takpa janji dia kyng dirpdaa tunggu susu bdn kita kang lpr pulk

susu fm ni awak kena try n error. setiap penerimaan baby kita tak sama. ada alahan fm yg dpt detect awal dan ada alahan fm yg dpt detect lambat. sy sendiri try 4jenis susu.

1y ago

muntah, cirit birit, ruam, sembelit, batuk berkahak dn etc

anak saya minum susu dupro and alhamdulillah semua nya okay tak dak muntah or apa apa semua ok jer

Saya try s-26 gold untuk turunkan kuning anak. So far okey.