Hi mommies ! Boleh share pempers apa yg sesuai untuk newborn tak ?

17 Balas

Boleh je try mana mana asal kan tak naik ruam . Kalau naik ruam tukar jenama lain . Masa dalam pantang boleh try yang tak mahal sangat sebab baby berak sehari banyak kali , atau kalau nak jimat boleh guna nappy liner . Nappy liner macam panty liner sebagai lapik yang kita letak kat pampers, baby berak sikit so daripada bazir tukar pampers lain buang je nappy liner tu lapik yang baru . Masuk sebulan boleh try pampers jenama lain sebab time ni baby maybe akan jarang berak , tak berak hari hari , normal untuk baby yang fully bf sahaja .

5y ago

wahh suggestion yg bagus ni 😊 terima kasih 🤗👍👍

Newborn kerap buang air besar, buang air kecil, so mula2 tu pilih diapers wee wee dry NB affordable gak lah. Cuma tu la baby saya kategori sensitif kulitnya, so ada ruam sijit bahagian punggung. Then, tukar ke Huggies,pun affordable. Sebaiknya jangan terus beli pek yang banyak, sebab fasa nak testing kan.If baby takde rashes pakai 1 jenama tu, stick to it. Nak jimat lagi beli nappy liners.. kat shopee ada jual murah berbaloi la sebab newborn kerap buang air besar tapi sikit2,macam sayang la plak nak ganti whole diapers tu hihi.

5y ago

Hehe terima kasih 👍😁

Cuba search web atau fb jenama pampers ni kadang company ada kasi sample tau. Haritu saya masukkan email, nama dan alamat. Sample pampers yang saya nak dah sampai kat rumah. Jadi kita boleh try2 kat baby tgk baby selesa yg mana just by sample kita dpt je.

5y ago

Oh ye ke , terima kasih 😊

Mommy poko airfit. My baby pakai yg ni and 21hari dah dia lahir. Alhamdulillah takde naik rashes ke apa. Anak2 sedara yg lain pun pakai yg sama utk NB. 2bulan ke atas baru tukar yg lain☺️

5y ago

Boleh try nanti hehe 😁 terima kasih 👍

Mamypoko extra dry skin.. Anak dari nb until now 7 month tkda rashes pun pakai mamypoko..

5y ago

Boleh try nanti 🤗

Huggies bagus lembut dan selesa untuk new born

5y ago

Boleh cuba nanti 😍 tq 👍

Mamy poko / genki. Lembut sgt. Saya suka. Hehehe

5y ago

Boleh cuba nanti 😍 tq 👍

Drypers wee wee dry and drypantz

5y ago

Wlcm

Sy suka pkaikan anak2 mamy poko

Huggies Dry (Newborn)