hi .. sy nak tanya pasta jenama apa ye yang sesuai untuk bayi 8+month?. jenama prego ni boleh ke?.

5 Balas

hi mummy, mummy bg blw ke puree kt baby? pasta boleh je bg utk baby. kalau pasta baby ni kecik sgt utk blw, boleh try penne atau fusili. tak perlu jenama utk baby pun boleh. kalau mummy buat puree, after masak boleh blend and kasi baby. insyaallah.

cuba beli makanan khas utk baby banyak org jual dah skrg jenama fawwaz dll. sebab yg jual jenama macam fawwaz tuh ikut umur baby. biasa nya brand prego macam nie bagi 1 tahun ke atas.

mcm sy anak dh umo setahun baru sy bagi makan yg ini... unless kalau blend blh kut..bg anak mkn..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

apa² brand pasta boleh asalkan baca label kat ingredient dia. takda garam gula ok. cnth mcm prego,kimball, san remo.

Tak pasti tapi pasta ni kenyal juga utk yg belum tumbuh gigi