Cuci Rahim ?

Hi expert mommies. ?‍♀️ Lepas bersalin kan, biasa org minum jamu ye utk cuci rahim? ? Sbb lepas je habis pantang, saya period waktu umur baby 2 bulan, then warna darah taklah pekat sgt, 1st day je merah, 2nd sampai habis seminggu dia yellowish brown. And bau dia ? masyaAllah. Bukan bau yg biasa.. mcm bau masa labour haritu hmmm ? ada tak lagi tips macamana nak cuci rahim ni. Sbb saya takminum jamu lepas baby bf, dia ruam, kesian ? siapa2 mommies berpengalaman harap beri bantuan dan kerjasama ?

Cuci Rahim ?
29 Balas

Sya tak mkn jamu pn. Cuma tumbuk kunyit hidup perah dgn air suam dan cmpur skit asam jawa. Minum. Dua tiga kali. Hilang bau vagina.

4y ago

😆😆😆Ye awak. Kdg2 tradisional ni bkesan lebih cepat. Sbb dia takde tambah pape bahan. Terus dpat zat n klebihan nya. Moga brjaya hehe