Cuci Rahim ?

Hi expert mommies. ?‍♀️ Lepas bersalin kan, biasa org minum jamu ye utk cuci rahim? ? Sbb lepas je habis pantang, saya period waktu umur baby 2 bulan, then warna darah taklah pekat sgt, 1st day je merah, 2nd sampai habis seminggu dia yellowish brown. And bau dia ? masyaAllah. Bukan bau yg biasa.. mcm bau masa labour haritu hmmm ? ada tak lagi tips macamana nak cuci rahim ni. Sbb saya takminum jamu lepas baby bf, dia ruam, kesian ? siapa2 mommies berpengalaman harap beri bantuan dan kerjasama ?

Cuci Rahim ?
29 Balas

Sama la sy, czer tak bengkung tak minum jamu sbb anak BF dgn premature, tak berani nak buat pape, tp sy kerap bertungku sbb bg darah lancar je kuar..bg dy kerap bertungku..

4y ago

Sorry, lupa plak..air sirih pon sgt bagus utk bau kat miss V..rebus je sirih tu minum..tak de effect rasanya pd baby..hehe..mmg bagus jugak utk dalaman awk kat situ..😊