boleh ke tak sapu lotion pada bby?

hi everyone, im curious about rubbing lotion to bby skin, my bby now 4mths 3days.. is it ok to put bby lotion or cologne?

14 Balas

baby i dah start pakai lotion masa sebulan lebih. nak masuk 2bulan. ok je kulit dia makin lembut. ruam pun kurang. bila sehari or dua hari xsapu, mesti naik ruam balik. tak tahu la kenapa.

5y ago

pakai lotion anakku je. 😊

segala sabun set bagai saya da beli siap tp yg paling kecik je... travel set. nk try kot nti baby xsesuai, boleh tukar lain. nk tau baby alergik ke x, kena bg baby try dulu

cologne xsesuai..kecil lg..lotion terpulang pada kulit bayi.tak semua baby ok pada lotion..kena try.kalau naik ruam stop..bby oil lg bagus

5y ago

ok noted, so better to use bby oil kan.. tq dear

try lotion . if takda alergy reaction you can continue apply to baby . some baby ada alergy so try and error lah mader

5y ago

aah . mcm anak i setahun lebih pernah skli je apply lotion and tak sesuai so i stop apply terus . lagi pun baby skin ni mmg dh soft and wangi so tak perlu sgt . bedak pun i tak apply dh setahun lebih

i pakaikan lotion cetaphil kat baby since dia lahir.. skrg dah sebulan lebih kulit dia ok je..

5y ago

blh try jugak ni lotion cetaphil..

Sy pakai cetaphil lotion dkt bdn baby, best sgt sbb kulit jd lembap dan tak kering ☺️

5y ago

ouh okay okay. thankyou sis

my baby boy start pakai lotion umur 3month...lotion anakku best pakai lembut jerr

5y ago

6m18d sis..mmg lembut bau dia

baby sya xperna pakai lotion 😂 asal letak lotion je ruam timbul

5y ago

Same, My baby oso xprnh pakai lotion 😁

boleh je.. tapi try yg taver set takut baby elerjik..

bole.. try la. kalau x nak lotion bole je dgn baby oil.

5y ago

baby oil lagi bau best 🙈