Lately asyik sensitif #36weeks

Especially bilaa dengan husband. Sebelum ni leh lg cover kalau terasa. Ni terus mata berair. Tk sempat nk cover. Tak salahkan husband pun sbb dia mmg jenis cakap lepas. Tk pikir dulu. Nk suh dia paham sendiri, tk gunaa. Nk explain kita sensitif, dia mana ingat, jenis tk kisah. From first week sampai sekarang, mcm pregnant sorang2. Dapat support from husband bila dia nk layan je... From family mmg tk dapat sbb family samaa je mcm husband. Baby dlm perut ni je lahh peneman setiaa. Tk sabar nk meet baby ni. Doa kan sy dipermudahkan segalanyaaa 😊🙏🏽

3 Balas

samala,melayan je perasaan sorang²..saya kadang post dekat fb sebab dah tak tahan sangat..lagipun saya pesakit depression yg seharusnya makan ubat tapi saya skip sebab takut apa² jadi dekat baby..memang kadang emo tu berganda dari orang biasa..nak tak nak kena tahan jugakla..

3y ago

sama la ngn suami sy ni kli ketiga pregnant tpi 2 gugur .. mmg terasa la nak2 lgi tngok cara suami kawan sy layan bini dgn baik.. bila bergaduh dia ckp x tahu knpe x suruh lah ape la tpi penat nk kene ckp setiap kali .. ngan bby dlm perut pon kurang bercakap smpaiikan kalau dia ajak bermain ngan bby dlm perut pon bby lambat respon kalau sy sje tekan2 perut bby terus tendang balik ..

Sama lah sis. Saya ni dari anak satu sampai nak masuk 2, tak berubah jugak perangai. Hati penat dah. Kuat sebab anak je. Bile cakap dia cakapnye kita mengade2. Saya kuat kan hati, takpe lah kita perempuan yang kuat. Takde family takde suami pun InshaAllah boleh hidup.

bila rasa sedih,saya akan baca al-quran..surah2 amalan semasa hamil..saya tak nak fikirkan sangat masalah tu..kalau ikutkan hati,mati.. kalau ikutkan rasa,binasa..