Air gula

Esok saya minum air gula (13weeks) risau muntah ? Apa pengalaman mummy masa minum air gula ye .

91 Balas

Sy pun kna minum air gula ary tuu.. 13 week jugak.. Mse minum tuu ok lagy... Lpas blek tuuu.. Loya.. Pning.. Rse nk muntah... Lemah lembik shrian... Klaw kna minum lagy xtau laa ap jd

Jangan ikut prasaan org lain.. Sya pun bgtu jg tbayangkan tanggapan org boleh muntah sgala.. Tapi skali minum sedap jak ala2 minum milo manis tme bfast 😁 Mindset tu kena 💪

sy minum terus je..jgn brenti teguk..pkir mcm kite minum air msk biase je..in shaa Allah xde rse muntah..sy pn mule2 pkir jgk tkt muntah xleh mnum. tp alhmdulillah,ok je mnum..hehe

Pikir positive je..jgn pikir muntah..mnum sekali telan je jgn bnyak berhnti..kalau boleh request air gula bru air suam..mindset kena pikir air gula mcm air oren bru bleh telan..

Masa minum tu bayang mcm minum air sirap yg trlebih gula ja.. semua dtg dr otak Kita, klu Kita set bnda tu buat Kita pening muntah, mmg bnda tu akan jadi. Fikir positif pless

Yang penting mind set kita sendiri . Saya sebelum minum ramai kata nak muntah la loya la apa la . Tapi bila minum sendiri takda apa pun . Cuma rasa air tuh pekat sahaja .

Besok saya kali kedua untuk minum air gula. Memang tak best pun tapi tipsnya cuma minum slow slow je pastu mindset buat macam air sirap cuma manis and transparent 😂

Datang awal pg sis.. Sbb masa tu air gula tgah suam2 so senang kita nk telan. Mindset jgn fikir pape. Inshaallah boleh, rasa dia tak la teruk mana. Positive je 😊

Lepas minum, kumur dgn air masak. Pastikan duduk jauh drp org lain, jgn pergi duduk dekat org ramai.. Sy haritu pening sgt2 rasa sbb bising kan bila org ramai..

Masa minum jgn duduk berhampiran dgn orang lain.. Cri pemandangn yang hijau.. Atau kosongkan fikiran... Sy dah try dah.. Alhamdulillah x muntah dan x pening..