sya prgnant 10week..doc detect kncing mnis sya tnggi

Esok nk kna mnum air gula n cucuk..huhuhu doc ada bg ubt cair drah utk mkn tp bila mkn dada jd sesak n x selesa...ada sesiapa x pnh mcm sya or bg pdpt k

4 Balas

Jangan ambil makanan kabohidrat..mcm nasi or minum manis2..rebus bali..minum tanpa gula...sy pun GDM 5hri warded..kna jaga pemakanan...nnt dktr akan bg tarikh utk jumpa pakar pemakanan...Don't worry sugar is normal..cuma kna kawal pemakanan k..ikut ckp dktr je insyallah.

4y ago

Xpe...sy lg la 21..lepas dktr pantau alhamdulillah dah stabil..tp insulin 4x cucuk...

makan makanan tambahan sis saya survive haritu makan jus mamariam kencing manis singgah sekejap lepastu takda da

4mo ago

Mna nak beli jus mamariam

Cucuk insulin sendri k doc yg wat..kt mna cucuk ye

Air ecpi leh k mnum msa hamil...utk stabilkn gula

4y ago

Mana ada air untuk stabilkan gula. Kena control sugar intake je