saje tnye

Esok kene minom air gula...ade tau x mcm mana nak tahan dari muntah bile minom air gula..??sye 5bulan pregy..thx yaaa

28 Balas

Mlm kan puasa, esk pagi pun jgn minum air kosong,biar betul2 dahaga. P awal pagi air gula masih suam, stop thinking "air gula tak sedap" or "minum air gula confirm muntah" " Ehh seksanya minum air gula" BERHENTI fikir yang buruk2 ye.. control your mind yang positive words saja. Jangan sesekali fikir yang bukan2, ingat tu hanya utk kebaikkan anda dan juga anak yg dlm kandungan. If gula lebih baby akan terlebih besar, if gula kurang baby akan lemas. So fikir yang baik2 saja, rasa air gula biasa je pun. Baca story org mcm teruk sgt je air tu, bila minum sendiri.. errr okey, no problem pun cuma fikiran kita saja. Kita kena kuasai fikiran kita,jangan fikiran yg kuasai kita 🤭🤭🤭

4y ago

Betul..jangan fikir yg bukan2 je mesti semua okey.. 😁😁

Sya ikot petua dr tenet.. Puasa btol2.. Xyah minum setitik air pn dlu.. Then minum air gula trus non stop.. Yg plg penting jgn pikir sgt minum air gula tu menakutkn @ rasa akn muntah..clear your mind😂 mulakan dgn bismillah..hi3.. Sya mmg puasa btol.. Lps jmpa doc, kol lps 2 jam baru buka (minum air & etc). Sya boleh lah gak thn.. Klo xthn, sya balik uma tdo dlu..hu3

Saya baru minum jumaat baru ni (3/4/20) untuk kali kedua..sebenarnya minum tu atas diri kita nak terima macam mana..macam saya kene minum yang sejuk dan minum sikit-sikit..saya tak boleh minum yang suam dan minum sekali harung..memang terus termuntah kat situ..lepas minum tu kumur dengan air masak..pastu minum sikit dalam 3 4 teguk..lepas tu rest..

Uik dgr air gula rasa pening2, plak kepala.. Haha..elok minum time suam2 tu xdela rasa nk muntah sgt ke ape, anyway ni kbykn tips y sy dpt time preggy dlulah, pastu try minum skli teguk klu xmampu iktla kmampuan, kdg kita fikir xsdp tp ade org tersuka n tersedap plak.. Haha, jgn takot2..fikir utk kbaikn ank je

Saya preggy kali ni (ke 6) baru kena minum air gula..mmg berdebar sbb dgr kwn citer rasa teruk sgt tbh pulak saya mmg tak hilang alahan tu sampai 7 bln so risau muntah.alhamdulillah saya diberi air gula berperisa anggur...so terus minum suam2 tu sbb rasa mcm ribena kan😉😉

Pregnancy ke 3. 1st time minum sy trus migrain truk kt klinik. Lpas ambil drh lpas 2 jam tu trus muntah smpai kne drip. 2nd time minum, sy ltak asam kulit limau bwh lidah. Jgn telan. Bru okey sikit. Alhamdulillah result okey. Tp utk yg ade kncing mnis tu jgn la ngelat mcm sy ye.

Last Appoinment lepas ada minum air gula. First, mind set kena positif. Insyaallah semua berjalan baik. Anggap biasa. Second, jgn kerap berhenti waktu minum. Last, lepas minum air gula tu ddk rehat. Jangan buat kerja apa². Semoga bermanfaat. Semoga dimudahkan momy

4y ago

Amin yaAllah..thx yaaa

Fikir positif je sis...mindset tu penting...jangan pikir sgt dok minum air gula...saya haritu minum rase tak teruk sangat pun...lepas tu siap g cek gg..😂puasa betul2 nanti rasa dahaga senag sikit nak minum..

Kalau saya haritu, saya minum air gula terus menerus tanpa henti .. habis sja air gula saya cepat" minum air mineral . Alhamdulillah saya xmuntah . Sis boleh try nnti . Minum air gula jgn henti" . Hbiskan terus .

4y ago

Ahh boleh .

sy dpt minum air gula perisa anggur.. manis mmg manis tp masa minum jgn pk ape2 terus telan aje lepas tu kumur2 ngn air kosong.. alhamdulillah xde muntah pon.. 28w sy kene repet minum lagi😁😁