Bayi Songsang (37 Minggu)

Esok ada temu janji dengan doktor untuk pusingkan kedudukan bayi supaya kepala bayi kebawah..siapa mom2 disini yang ada pengalaman mcm ni?boleh share ke pengalaman semasa doktor buat pusingan kedudukan bayi..risau pula ni...

2 Balas

Dlu ank ke 2 songsang, tp lpas jumpa bidan kmpung, alhmdulillah bby dh stay kpala kt bwah.. Tp mak bidan x pusingkn kdudukan bby.. Dia cuma urut skit2 kat bwh perut, dia kata urat kt sna x brp bgs sbb tu bby x dpt duduk stay kpala duk bwah.. Alhmdulillah x jd doc nk cser.. Tp lastly kna induce jg sbb overdue.. Better u cari2 inisiatif lain sblm cser..

2y ago

Hi sis good evening😊Bidan from mana ye sis? me too 37th weeks and baby still songsang 😔

Saya pernah lalui. Bby aktif & songsang. Gi hosp scan & doc takdapat pusingkan sbb risiko. So doc kasi tarikh utk ceaser.

3y ago

hi sis, masa czer tu sis dah brpa week ? 37 ke 38..