Muntah selepas susu botol EBM

EBM yg dipanaskan mgunakan kaedah tradisional rendam dlm air suam. Baby muntah selepas minum air botol, sy baru nak ajar guna minum botol bagi psediaan nak hantar pengasuh, susu 2oz sahaja.. ada tips.. mommy nangis bila tgk anak muntah susu napak mcm dia sakit muntah tu

1 Balas

Maaf puan saya gagal jadi ibu EBM. 🤭 sbb anak tolak botol dan susu EBM (guna breast pam) 2 minggu sblm hantar pengasuh. Sebelum tu dia ok minum susu yg ditadah dgn milk collector. Gitulah. .. Apapun, puan pastikan cara penyimpanan susu EBM dan pembersihan perkakas penyusuan dgn betul atau boleh tanya pada kaunselor penyusuan susu ibu yg bertauliah ya.