Susu fm apa mommys stnby utk bby if susu bf x ada?.dutch baby ok ke?.atau s26?

Dutch baby atau s26?

3 Balas

Nanti susu tiada baru fikir sbb selalunya susu ibu sentiasa ada lebih2 lagi anak 1st. Baby baru lahir perut kecik saja, minum pun tak perlu nak sampai 1 cawan. Puan cuba susu badan dulu ya, kalau tak cukup susu badan boleh gali ilmu lagj tntg susu badan. Musim pandemik ni baby sgt perlukan perlindungan dgn susu ibu, insyaAllah dipermudahkan urusan puan.

3y ago

Biasa anak 1st memg mcm ni, banyak sgt kita kena pikir. InsyaAllah susu ada, nnt dekat hosp nurse akan pantau kalau takde susu baru dorg suruh bg formula. Lagipun lepas tu baby akan selalu follow check up juga, tgok berat juga. Dkat situ boleh tahu baby cukup susu ke tak. Sini yg bnyk nurse suruh topup susu formula kalau berat baby drop. Susu formula pun tak semua baby serasi. Memg kena try n error. InsyaAllah susu puan banyak. Banyakkan makan mknn berkhasiat & minum air suam, lepas pantang boleh makan makanan kesukaan puan, memang susu akan melimpah2, okay 😋. All the best melahirkan baby tu 🙆‍♀️

tak kisah susu apa pun puan. yg penting sesuai dengan anak puan. berak okay, tak alergik. masa baby saya baru lahir saya bagi s26 sebab saya kurang susu, umur dia dah genap sebulan s26 mcm tak okay pulak dengan dia, kena cirit birit. saya tukar ke dutch baby baru okay. yg penting sesuai utk anak ya

3y ago

puan boleh try susu yang range harga murah dulu. kalau tak sesuai dengan anak, tak rugi sangat utk tukar brand lain

anak sy dlu mnum dugro... badan kurus aje ..tp chat aje.... lpas tu sy tukar susu Dutch lady...badan dia dah berisi skit .