Baby Sedu di Perut

dulu masa trim 2 baby sedu dlm perut tp tak kerap…. tp skrg sejak saya dah masuk trim 3 baby asyik sedu je dalam perut…seminggu tu hari hari dia seduuu..adakah normal? sbb sy ada baca kalau dah trim 3 tu bahaya 😥

10 Balas

Ye sama macam sy dah 3rd trimester hari2 baby sedu, sehari brkali², sekali bila keluar pun kuat sedu, mcm dlm perut hahah tp lepas dlm 4 bulan dan kurang sedu. Pikirkan dlm perut je kuat sedu, dh keluarpun kuat sedu juga 😅 Btw baby saya Alhamdulillah normal

Normal awak. Kalau sekadar baca je tanpa ada pemeriksaan lanjut daripada doktor tak valid lah awak rasa macam ni. Elakkan overthinking. Tak baik untuk awak dan kandungan. Apa2 yang awak rasa tak kena atau something off, terus consult dengan doktor tau.

12mo ago

Faham sis. Saya pun first time mom to 19 months old girl. 😊Tapi apa2 saya mesti akan rujuk dengan doktor. Awak nak baca boleh tapi jangan sampai memberi impak negatif pada awak sehingga membuatkan awak overthinking. Apa2 yang awak rasa tak kena sepanjang mengandung ni, terus consult dengan doktor awak. Minta advice doktor. Saya sarankan awak tukar bahan bacaan awak. Cari bacaan yang membina dan positif. Saya recommend author Sarah Ockwell-Smith. Beliau seorang parenting expert. Buku2 beliau bagi saya simple and informative. Semoga dipermudahkan urusan dan enjoy yang pregnancy journey 🌹

baby sy kerap sedu dalam perut. smpai kluar dari perut pun sedu . tapi sedu bukan smpai sejam pun. wthin 5 minutes je. tkyah risau pape . anak sy sihat walafiat je

Yg sy tahu baby sedu dlm perut , dia tgh kuatkan jantung dia . Ada pernah tgk kt tiktok ada doc explain .

kalau risau,jumpa Dr.. bby sy pun kerap juga sedu dri 2nd smpai 3rd trmster. tp sy takde fikir apa pun.

12mo ago

Oo rasa mcm tup tup banyak kali mcm jantung tu dia sedu ya sis? Saya 2 kali dah rasa dekat bahagia sis bawah perut. Ingatkan apa la tadi. Rupanya sedu

Baby sy kerap sedu.. tm2-tm3.. xpasti kalau bahaya.. tapi alhamdullilah anak sy ok je..

Maaf lari topik. Nakk tanya macam mana nk tahu baby tu tengah sedu atau gerak2?

12mo ago

mesti la boleh. awak boleh klik link tiktok sy bg😊🫰

macam mana nak tau bby tu sedu2..saya dah anak 3 Bru tau ad bby sedu2..

dlu bby sy hari² sedu dalam perut.. alhamdu illah semua okay.

12mo ago

saya pun kkdg 2 3 kali gak sehari, tp tkde fikir apa sbb gerakan aktif..insyaAllah takde apa

kenpa bhya..sya pon kerap sedu

12mo ago

taktahu sis sy cuma baca artikel dkt apps ni… tu yg tanya tp so far org ckp normal