first trimester ..

duhai ibu² mengandung ..normal ke kite asyik terasa panas dan bahang ..sedangkan encik suami tak panas mcm kite .. #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

37 Balas

normal sis... makin dekat nk bsalin makin panas... sy ni pon xcukup aircond, siap tambah kipas pg... sampai suami ckp dah kalah beruang kutub, klu masuk bilik sejuk bukan main.. kita plak siap bukak baju, xbselimut panasnye...

sama mcm saya sis..mmg kuat panas...smpai suami beli kan ekon..bru lena skit tido mlm😅rmai kata normal..time pregnant mmg panas bahang rasa..lg dkat nk bersalin..lg kuat panas...saya skrg baru 19week..mmg x reti rasa sejuk

normal sis , sbb hormon badan kita...saya pun ddk bawak aircond je...sbb panas...kalau tak bukak aircond, saya mandi msti dlm 3 4 kali kdng2 6 kali untuk sejukkan badan🤭

ye normal. sbn bdn kita bwe bby dlm kandungan. bdn brdua ni mmg cpt pns. bak kata org tua2 dlu mmg kita akn rasa kipas tu hak milik kekal kita 😂😂

normal . sy dlu pun pelik yg sy sgt2 pnas smpai xleh dok diam . skrg da 27w pun still pnas lg . cuma keadaan tu agak biasa da bg sy skrg .

3y ago

kadang dduk diam bole rase rimas

normal je...pns tu smpy suami xbg sy pgg dia sb dia ckp tgan sy panas..kdg mcm nak je berendam dlm air...pnt kna mndi byk kali shri

3y ago

btl2...sy ckp nak bt mcm mna, pns ni la yg memanaskan baby kt dlm perut..😂😂😂

yup normal...sy kerap mandi msa 1&2 trimester...kdg2 sehari 3-4 kli...tp dh msuk 3rd trimester pulak, jd pemalas lak...huhuhu

3y ago

yup...skrg ni pulak ttiba cuaca cm panas...mndi pun kerap, kipas mmg full

normal sis sy dlu letak kne basah kan tuala letak kt dahi bru bleh tdo ,suami slalu lapkn badan sy bru selesa

normal kot...sbb sy pun asyik panas je wlaupun bkk aircond sdgkn suami siap pkai sweater n slimut lg sbb sejuk...

3y ago

suami dok ckp kan sejuk berangin kenapenye awk panas 😂😂

Sy jenis kejap panas kejap sejuk. suami pon tegur bila dia pegang bdan Sy. mlm je bukak aircond