Dugaan hari Deepavali

Dugaan hari deepavali (4/11/2021) (33 week 1 day) 12.30 hari keluar lendir + darah terus call husb minta bawak pegi hosp serdang Sampai hosp monitor jantung baby n contraction - contraction dah ada tapi masih perlahan.. Masuk muncung itik nampak ada keputihan banyak kena tahan wad - masuk wad 9malam sebb katil full, 10.45 malam masuk ubat insert untuk masalah keputihan 5/11/2021 (33 weeks 2 days) - Breakfast, cek jantung baby normal n contraction makin kuat.. - 1 malam tak boleh tido sebab rasa contraction mcm senggugut sampai pinggang belakang - 4 pagi lebih na pegi buang air, sambil jalan rasa ada benda keluar..cek pad tgok ada darah ketul² keluar + lendir inform MO dia cek jalan da bukak 1 cm - 11.30 pagi sementara tunggu turn kena check.. pegi kencing, sama masih ada ketulan mcm darah period beku, 12 tgh hari dr buat lagi pap smear, n cek jalan dah buka 2cm - Dr risau sebb baby masih pramatang, 12.30 hari cucuk dexa (matang paru2 baby dos 1) - Dr start ubat bagi stop contraction sebb xnak bgi jalan bukak..kira xnak bagi bersalin awal - 6 petang nurse bawak duduk bilik pemantauan na pantau contraction n jantung baby - Contraction makin kurang sebb ubat tu..tpi buang air lendir + darah masih ada 6/11/2021 (33 weeks 3 days) - Pukul 12.30 tengah malam , cucuk lagi sekali dexa..sakit dia xboleh bincang n cucuk kat punggung...sakit dia jarum da keluar pun still bisa rasa..dekat 15 minit xboleh menegiring kat belah kena cucuk.. - 3 pagi amik darah - 4.30 pagi - lagi sekali monitor jantung baby n kontraksi..kontraksi ada tapi dah sikit² - 8 pagi naik wad balik, masa mandi ada buang air kecil..masih keluar darah beku mcm period tu - Nurse kata na cek jalan lagi hari ni..jalan makin bukak atau x.. - Nurse kata kalau bersalin awal pun Insya-Allah okay sebab baby saya dah 2kg lebih anggaran 2.4kg.. Saya redha je mana²..janji anak saya selamat dan sihat #1stbaby

13 Balas

sy pn dlu mcm ni jgk..tp sy bersalin pd hari yg sama..ubat utk stop contraction xmembantu..sbb mkin sakit tau2 da 8cm..cuma baby lahir kecil 1.55kg

3y ago

ye ke..alhamdulillah..saya masih tunggu keputusan dr..dr detect ada kuman pula dalam darah..😢

semoga dipermudahkan segala urusannnn awak. insya'Allah semuanya akan okay 😊

Semoga yang baik baik buat sis dan baby. Allahumma aaaminnn. Kuat tau.

Semoga dipermudahkan urusan sis dan baby 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

3y ago

aminn..terima kasih..semoga puan dan baby pun dipermudahkan urusan

semoga dipermudahkan segala urusan ibu dan baby.. Amiin 🤲🏼

3y ago

amin..terima kasih atas doa nya

insyaallah allah permudahkan urusan kita

semoga dipermudahkan sgala urusan ..

allahu smoga ibu dan baby sihat2

moga baik2 sja & dipermudahkan.🙏🙏

3y ago

aminnn..tq ya 🤲

semoga dimudahkan segala urusan 😊

3y ago

amin ya Rabb..terima kasih 🤲