Bukaan 3cm

Due saya 17/8 kena tahan wad sebab demam. Demam ok je tibaa dc check bukaan dah 3cm terus dc bagi saya ubat matangkan paru paru baby. Nak tanya siapa pengalaman dah ada bukaan awal dpt pula ubat. Agak agak baby akan lahir masa yg terdekat atau masuk 37 week mcmtu masa dia dh matang ? saya first mom so tkthu

1 Balas

sy hri ke 6 dh dkt wad..kena tahan wad sbb demam juga..due 28/8..tiba2 ada bukaan 4cm..tp smpi skg x bersalin lg..wlaupun ni ank ke 4..tp ni first time demam trus ada bukaan..sy pun x tau knpa..semoga smuanya dipermudahkan sis😊