Bantu sy bagi tips cepatkan bukaan

Hari ni hari ke 4 sy masuk wad .Dah brpa kali tahan sakit kena seluk tp belum ada bukaan yg besar lagi,dah masuk belon tp bukaan baru 3cm. Hari ni lepas check bukaan tetap juga 3cm. Bantu sy bagi tips utk cepatkan bukaan. Saya tak tahan lama2 kat sini. Nak bersalin cepat. Btw,sy serah diri awal 2 minggu dri due date sbb gdm. ini adalah anak pertama sy.

1 Balas

kena bykkn berjalan, turun naik tangga, squat, jalan itik sume, usap perut pujuk baby kluar, bykkn berdoa. moga Allah permudahkan urusan sis bersalin n mummy baby sihat keduanya.