Overdue 22/07 ada tips tak utk bersalin sebelum serah diri?

Due sate saya 22/07/23 tapi belum bersalin sampai harinj 25/07/23. Ada tips tak utk bersalin sebelum serah diri? Sbb anak 1st dlu saya emergency czer jd doc ckp kalau serah diri dia akan induce sikit sahaja sbb takut rahim pecah. Kalau tak berjaya doc akan proceed dgn czer. Kalau ada rezeki saya nak bersalin normal.

4 Balas

sama macm sya , overdue 40w1day. anak first czer Dan alhamdulillah yg baru lahir ni normal. hari yg sepatut sya serah diri tu sya pulun buat kerja kenduri. ngam2 abis kenduri pkol 6 mcm tu turun lendir darah. tapi sya tunggu lagi sampai contraction 5-10minit Baru serah diri kat PAC. Subuh warded ,magrib tu sya bersalin. sya tak amik induce , air ketuban pecah sendiri.