40 minggu 1 hari. Due 11/8 tapi tak ada tanda lagi

Due patutnya 11/8 tapi tanda2 mcm tak ada lagi. Mengeras sikit2 je rasa sekejap. Tu pun tak sakit. Sakit kat pelvis area je. Takut la kena serah diri 17/8 ni kena induce. Jalan banyak dah buat. Senaman pun dah buat. Ada tips tak bagi cepat bersalin?😭🥺

1 Balas

jalan je x cukup sis. kena buat ketuk ketampi, jalan itik n side lunges sllu tambah skli jalan2 tu n buat exercise atas gym ball. tgk je kt YouTube yg exercise gymball buat cpt bersalin tu. smbil tu pujuk n ckp2 ngan anak suruh kluar cpt ckp mama x sabar nk jumpe. smbil tu bykkn berdoa skli. ohhh and bykkn mencangkung. buang air tu buang je kt lantai smbil cangkung. ni tips dr nurse sy. sy follow jgk mmg mmbntu. anak kedua sy bulan 6 aritu kjp je kluar. skdr contraction kerap xde leaking xde bloody show trus ade bukaan 8cm in less than 3 hours lps dpt wad tahu2 nk teran trus beranak siap air ketuban pecah sendiri masa tgh teran.

1mo ago

Aminnn. Terima kasih banyak2 sis🥰