Due date 11/04/2022.

Haii. Ada tak kat sini yang due date dia 11/04/2022 ni? Dah ada rasa tanda apa2 tak? Atau ada yang dah selamat bersalin? Saya dah 38w. Tapi takde rasa tanda2 nak bersalin lagi. Cuma rasa sakit sikit2 je. #1stimemom

17 Balas

sya 13.4 tp scan 36w edd 5.4 pulak..bila scan mmng xkan sama edd tu kan ibu2 smua..skrg bru 38w3h tunggu hari ja ni xsabar nk kluar cpat2 xlarat bawak dah..malam2 pom sma asyik ngeras jaa pinggang pon berasa dah..bila baring2 tepuk2 sikit main2 sembang dngn baby ok la skit..tunggu tanda2 sja laa..ad kawan dia xdk tnda ap cuma perut ja skit memulas tu mcam nk berak tp xberak pon..tu pon tnda jgak tu kann..tiap orang lain cara2 tu ya dakk ibu2 semua..xpuasa xraya laaa jnji baby kluar sihat walafiatt alhamdulillah smua..sy doakan ibu2 yg dh dekat2 due ni kita sama2 selamat pemudahkan urusan beslin nanti yaa..xsabar pulakk baby first ni..doakan baik2 in sha allah..

2y ago

mgeras sat2 siang hari..mai malam macam sakan pulak gerak..beralun senak rasa..tpi dugaan plak harini 30hb kena kurntin smpai 4hb swab sangkut pulak xda simptm apa cuma cirit 2hari sja lega dah..doct kk suruh buat jgak last swab sangkut..hujung2 ni nk bgi kna jugak..due pulk tngok last scan 5hb..nasebla klau bby nk kuar time2 ni kena dok bilik asing di hos hmm..

saya 10/4. takde tanda pun cuma mlm mlm asyik mengeras and ngilu sekejap sekejap je. nak pegi hospital pun pikir banyak kali, kang kena tahan mau berkampung dlm wad kalau belum nak keluar. sabar ajelah dulu kut kut sehari dua nnti ada tanda, tkpun tunggu ajelah doktor bg tarikh 😟 haih penat dh.

2y ago

Sama lah sayaa. Saya tunggu tanda besar2 je ni. Baru la pergi hospital. Huhu. Takut nanti pergi awal terus kena tahan.

saya due 31/3 ni pun dah xsabar nak check in..klu x kuar jgk 6/4 kna serah diri...abg2 dia smua kuar 38w..ni dh lebih ..ada contruction plsu sblom ni 2mlm..dhla gerakkn bby susah dh nk kira skrg..hihi sempit dh gknya dia..klu xgerak tu mulala risau buat apa budak ni dlm perut diam je..😂

2y ago

Hihi. Dah nak overdue dah tu. Saya pun baby kurang gerak mungkin sebab sempit dah. Kena kacau2 baru dia bergerak

Saya due 29/4, sekarang dh 35minggu 3hari kadang² ada rasa sakit jugak.. Dok pujuk baby keluar masa cukup 37 minggu nanti, jangan keluar awal sangat 😅

2y ago

Nanti jangan lupa update sape yang bersalin dulu antara kita semua ni 😁

sama...saya 38week...dah kerap rasa sakit mcm senggut,pinggang Dan baby kerap mengeras...dh chck,bukaan belum buka...harap² dapat bersalin awl,dah xtahan sakit pinggang 😅

2y ago

Sy g klinik

saya 16.4 baru keluar spital semalam sbb baby mengeras.. cek bukaan mmg xde langsung lagi tp harini mcm ada keluar cecair coklat2 mcm period nk hbis tu..

2y ago

x pasti.. ikotkan mcm dh ada petanda la kalau mcm tu kan, cuma kita x rasa sakit perut ke apa lg.. pastu prasan jgk keputihan tu dh btukar mcm hijau2.. normal ke? aduuh pening 🤣

saya 19/3 check jalan 2cm sampai sekarang tak bersalin lagi 🥲 tapi hari ni pergi kk minta doc check jalan sebab rasa tak sedap hati ..

2y ago

tak ada tanda langsung sampai sekarang cuma sakit2 gitu jela .. tadi check pun scan berat je baby besar

sy due 8/4.. Masih belum Ada tanda2 lg. Masih ligat buat keje hehe. Malam je laa baby mengeras sampai Kita payah nk gerak

2y ago

Huhu. Tu laa. Hari2 menunggu tanda2 bersalin. Tapi taktau la bila dia nak keluar

Sy 18/4. Positif covid. Skrg 37week, moga baby dlm kandungan tiada apa2 🤲🏻

2y ago

InsyAllah. Aminn. Terima kasih nuraini

saya yg 4/4 nie pun belum ada tanda2 lg 🥲 kalau la boleh , nak jugak deliver before ramadhan..

2y ago

nur asmida, sy pon due date sama dgn awak, skrg sy ade dkt wad dh, tgh puasa nk czer klau x bukak jgk jln